DOMOV O NAS ŠOLANJE GALERIJA KONTAKT POVEZAVE


Dobrodošli na naši spletni strani!Kinološko društvo Slovenj Gradec


Registerska št.: 98 na UE Slovenj Gradec , matična št.: 5287286, davčna številka: 60762772 Društvo je član Kinološke zveze Slovenije.

Društvo je bilo ustanovljeno 23. 05. 1989. Ustanovitelj in pobudnik društva je bil zelo ugleden kinolog, žal že pokojni, mag. veterinarskih znanosti, g. Milan Verčkovnik. Bil je zelo priljubljen med ljudmi in užival je velik ugled med kinologi. Tako smo kar nekaj let v njegov spomin prirejali turnirje šolanih po vseh programih.

25. 01. 2008  je Franc Kure z novo ekipo postavil jasne dolgoročne cilje, da bo naše društvo center kinologije na Koroškem. Društvo opravlja družbeno koristno dejavnost, saj pomaga vsem lastnikom psov z raznimi nasveti kako psa vzgojiti, da ne bo moteč za okolico in da bo bivanje s štirinožcem še lepše. V ta namen imamo večkrat na leto dan odprtih vrat, kjer zastonj vse občane, ki imajo pse, seznanimo, kako naučiti psa primernega vedenja. Temu je namenjena tudi oddaja "Naši štirinožni prijatelji" na Koroškem radiu , katere avtor je Franc Kure « in je na sporedu vsak prvi torek v mesecu od 10 do 11 ure, z različnimi gosti in kinologi širom Slovenije. Oddaja v letu 2010 praznuje že 10. obletnico, saj ima vsako leto več poslušalcev in le ti jo ocenjujejo kot zelo koristno in poučno.

Naše društvo šteje v poprečju trideset članov, od tega je skupno 15 tečajnikov na leto. Ker smo tako majhno društvo, bi nam v veliko pomoč bila tudi podpora s strani občine Slovenj Gradec, katere pa do sedaj še nismo bili deležni. Si pa prizadevamo, da bi občina le spregledala in videla pozitivne odzive delovanja našega društva na širšo okolico ter nam pomagala pri naših projektih.

V društvu organiziramo vsako pomlad (1. torek v mesecu marcu) in jesen (1. torek v mesecu septembru) šolanje psov. Tečaji potekajo vsak torek in četrtek na našem poligonu v popoldanskem času.

 

 

 


2010 - KD Slovenj Gradec, web design Simona Svetina