DOMOV O NAS ŠOLANJE GALERIJA KONTAKT POVEZAVE


Dobrodošli na naši spletni strani!Šolanje
SI ŽELITE ZADOVOLJNEGA KOSMATINCA, KI VAM BO V PONOS....!!!
Potem morate obiskati našo pasjo šolo, ki poteka

na poligonu društva, na letališču v Mislinjski Dobravi
.
VLJUDNO VABLJENI!Organiziramo programe:

Mala pasja šola

Nadaljevalni tečaj osnovnega šolanja - priprava na izpite ISP-A in ISP-BBH

Nadaljevalni tečaj sledenja, poslušnosti in obrambe

Tečaji potekajo:
SPOMLADANSKI TERMIN:
- od meseca MARCA dalje po dogovoru;
JESENSKI TERMIN:
- od meseca SEPTEMBRA dalje po dogovoruV čast nam je, da so naše tečaje šolanja obiskovali tudi najbolj znani krajani naše občine in širše okolice.
Zelo smo ponosni na naše člane, ki se udeležujejo različnih tekmovanj in razstav, kjer dosegajo vrhunske rezultate.

Tesna navezava psa na človeka je stara več tisoč let. Kmalu je človek spoznal bistroumnost psa, ga koristno uporabil pri lovu in obrambi teritorija. Pse so uporabljali pri bojih s plemeni, v vseh vojnah so dobro izurjeni psi odigrali pomembno vlogo. Eskimi so svoje imetje prevažali s psi.
Pes je najbolj prilagodljiva živalska vrsta, je povsod, kjer je človek in je edini prijatelj, ki ga lahko kupiš. Da pa si izbereš dobrega prijatelja glede na možnosti in čas, ki si ga pripravljen nameniti, posvetiti psu, je treba poznati pasme, njihovo uporabnost in značaj.
Pomembno je, da je pes dobro vzgojen, ne glede na pasmo in velikost. Dobro vzgojen pes je srečen pes, ki je lastniku v ponos, sosedom pa ni v nadlogo.
Z vzgojo pričnemo že pri dveh mesecih; vse pozitivne lastnosti izdatno nagrajujemo, negativno vedenje pa preprečujemo. Tako psa učimo primernega vedenja, s pravilno vzgojo pa bo pes hitro dojel, kaj od njega želimo. S pravilno vzgojo bo tudi nadaljne šolanje psa učinkovitejše, kajti pes bo imel delovne navade in v njegovem interesu bo, da se bo dosledno vedel.
Vzgoja in šolanje psov zahteva veliko strokovnosti, kar smo v društvu dobro usposobljeni.
Šolanje pri nas poteka po najnovejših metodah, brez prisile. Šolamo vse pasme psov. Pri nas boste tudi izvedeli vse napotke o nabavi psa, kje kupiti psa, če ga še nimate.

Če se nam boste pridružili, vam bomo razširili kinološko obzorje in poskrbeli, da boste ob sebi imeli zvestega in srečnega psa.
Vpis je možen vsak torek in petek ob 16.00 uri na društvenem poligonu na letališču Slovenj Gradec. Prvi torek v mesecu je namenjen vsem lastnikom in bodočim lastnikom psov, kjer lahko dobijo informacije o društvu, nabavi psa oz. izvedo vse, kar jih zanima v zvezi s psi. Ura je namenjena bodočim kinologom in je brezplačna.

POSTANITE KINOLOG IN SPOZNALI BOSTE PRAVE VREDNOTE KOSMATINCEV!

Franc Kure

 

  

2010 - KD Slovenj Gradec, web design Simona Svetina